Onze disciplines

Doordat de verschillende disciplines samen in één pand zitten is overleg en samenwerking goed georganiseerd. Wij kijken naar u als individu en bepalen als Gezondheidscentrum welke zorg u nodig heeft. U kunt voor alle vragen bij ons terecht.

Diëtist

We helpen mensen vanuit eigen kracht een persoonlijke balans te vinden tussen voeding, gezondheid en welbevinden. U kunt bij ons terecht voor vragen op allerlei voedingsgebieden zoals: ondervoeding, overgewicht (ook bij kinderen), verhoogd cholesterolgehalte of bloeddruk, emotioneel eten, voeding en autisme, diabetes, maag en darmklachten (o.a. obstipatie, prikkelbare darm, FODMAP dieet)Voedselovergevoeligheid of -allergie, Parkinson , Turkse en Marokkaanse voeding en cultuur, orthomoleculaire voeding etc. Als cliënt van Vitasens hebt u één vaste behandelende diëtist.
Meer weten? Kijk op https://www.vitasens.nl/

Verloskundigen

Voor de begeleiding van je zwangerschap, bevalling en periode daarna, ben je van harte welkom in onze praktijk. Al meer dan 30 jaar professionele verloskunde met de grootste zorg voor jou, je partner en jullie kind! Zwanger zijn zorgt voor een golf van emotie. Of je nu twijfelt, blij bent of juist verbijsterd: de verloskundigen van de Groepspraktijk staan voor je klaar.

Om je bij ons in te schrijven heb je geen verwijzing van je huisarts nodig!

Onze zorg wordt geheel vergoed door je zorgverzekeraar inclusief alle medische echo’s.

Meer weten? Kijk op https://verloskundigenarnhem.nl/

Logopedie

De praktijk voor Arnhem en omstreken waar logopedische behandelingen gegeven worden bij baby’s, kinderen en volwassenen. Ook komen wij bij mensen aan huis, zoals ouderen en mensen die in diverse woonvormen woonachtig zijn. Logopedie Arnhem is onderdeel van de Praktijk voor logopedie M.J.H. Naber-Melker. In 1985 is deze praktijk gestart in Velp. De praktijk zich ontwikkeld tot een allround praktijk. Het werkgebied strekt zich uit van Rozendaal, Arnhem, Velp tot Rheden, De Steeg, Ellecom, Duiven Westervoort, Giesbeek en Lathum.

Meer weten? Kijk op https://logopediegelderland.nl/

Podotherapie

Binnen Gezondheidscentrum Presikhaaf is een podotherapeut van RondOm Podotherapeuten werkzaam. U kunt bij de podotherapeut terecht voor klachten aan uw voeten, enkels, onderbenen, knieën, heupen of rug.

RondOm Podotherapeuten

Zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk goed laten lopen, dat is waar RondOm Podotherapeuten voor gaat en staat. Goed lopen houd je gezond, zorgt ervoor dat je je vrij voelt en laat je gaan en staan waar je wilt. Kortom, goed lopen zorgt ervoor dat mensen kunnen participeren in de maatschappij.

Afspraak maken bij de podotherapeut
Wilt u een afspraak bij de podotherapeut in Arnhem maken? Maak deze direct online via de website van RondOm Podotherapeuten of bel naar 088-1180500 (08:00-17:00).

Meer informatie over podotherapie vindt u op www.rondompodotherapeuten.nl.

Steunkousen

Movetek Compressiezorg is een familiebedrijf dat sinds 1996 gespecialiseerd is in het aanmeten en leveren van hoogwaardige therapeutische elastische kousen, in de volksmond vaak ook steunkousen genoemd. Wij zijn geïnteresseerd in uw medische, fysieke en sociale situatie en proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw wensen, zonder daarbij aan de kwaliteit van de elastische kous in te boeten. Naast elastische kousen hebben wij ook andere compressiehulpmiddelen in ons assortiment, die u verder kunnen helpen met de gevolgen van uw aandoening.

Meer weten? Kijk op https://www.movetek.nl/

Thuiszorg

Persoonlijke thuiszorg van STMG. Zorg die bij u past. U wilt uw leven zo veel als mogelijk zelf inrichten. Zelfstandig vanuit uw eigen huis. Het kan zijn dat dit niet makkelijk gaat door omstandigheden. Onze zorg en ondersteuning biedt u de mogelijkheid om uw leven zoveel als mogelijk voort te zetten zoals u wilt.

Zorg of hulp thuis is heel persoonlijk. Daarom is uw wens ons uitgangspunt. Samen met u, uw mantelzorger en uw omgeving bepalen we welke zorg bij u past en hoe u dat het liefst heeft. STMG biedt Verpleging, Verzorging, Gespecialiseerde verpleging (denk aan Oncologische of Palliatieve zorg, Zorg bij dementie, Longzorg, Wondzorg, Technische verpleging), Huishoudelijke ondersteuning, Thuisbegeleiding en Nachtzorg.

Meer weten? Kijk op https://www.stmg.nl/

Prikpost/SHO

Door de coronamaatregelen is het verplicht om een afspraak te maken voor bloedprikken en inleveren van urine. Wilt u telefonisch een afspraak maken? Neem dan contact op met ons afsprakenbureau via 088-999 7777.

Onderzoeken en voorbereiding
SHO verzorgt verschillende onderzoeken, van bloed- en urineonderzoek tot hartfilmpjes en fundusfoto’s. Ook voor echografie en bloeddrukmeting kunt u bij ons terecht. Elk onderzoek vraagt een andere voorbereiding.

Meer weten? Kijk op https://sho.nl/patienten

Wijkteam

Wijkteam Presikhaaf is voor iedereen toegankelijk en dichtbij. De coaches in ons team hebben verschillende achtergronden en opleidingen. Samen hebben zij de deskundigheid om u op weg te helpen bij vragen over opvoeding, zorg, welzijn, werk en inkomen. Wij ondersteunen bij het maken van een eigen plan om zoveel mogelijk te bereiken. Wijkteam Presikhaaf vindt het belangrijk om mensen te verbinden. Daarom hebben wij goede contacten met de wijkverpleegkundige, het Team Leefomgeving Presikhaaf, het Loket werk en inkomen, de Sociaal Raadslieden Rijnstad, het Huurdershuis, diverse bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties in de wijk.

Meer weten? Kijk op: www.wijkteamsarnhem.nl/wijkteams/presikhaaf/

Menu